:. Perustiedot :.

Rochefort Azazel Z on 8-vuotias zangersheideori. Azazel on väriltään ruunikko ja sen säkäkorkeus on 166cm. Azazel on estepainotteinen ja hyppää rataesteitä 160cm. Ori on syntynyt 03.11.2018 ja täytti 3v 03.12.2018. Se on rekisteröity virtuaaliseen ratsastajainliittoon tunnukselle VH18-272-0105. Orin omistaa Anni Kalske (Perho VRL-14489) ja sen on kasvattanut Haras de Rouge

Meriitit

→ Azazel palkittiin estevarsojen laatuarvostelussa 31.12.2018 EV-II palkinnolla pistein 5p + 9p + 3p + 5p + 2p + 4p = 28p

→ Maaliskuun kantakirjatilaisuudessa ansaittiin KTK-III palkinto pistein 15 + 17 + 17 + 17 = 66p

© Benny De Ruiter

Historiateksti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras urna velit, porta id neque ultricies, vulputate sodales lacus. Quisque congue metus nibh, vitae sodales nibh eleifend vel. Donec imperdiet interdum fringilla. Nunc non sodales massa. Quisque eu hendrerit sem. Nunc cursus tellus a velit tincidunt mattis. Curabitur euismod rutrum lectus, ut euismod ligula. Cras varius gravida dignissim. Aliquam erat volutpat. Vestibulum rhoncus ante at aliquet hendrerit. Donec in lectus turpis. Aenean faucibus in augue ullamcorper mollis. Ut mattis, lorem sed sodales bibendum, massa nisi sodales massa, sit amet commodo dolor metus vel elit. Quisque porttitor dui nisi, sed egestas justo aliquet in. Pellentesque vitae euismod arcu. Morbi malesuada mi a massa dignissim, nec tempus felis efficitur.

Luonnekuvaus

Azazel on hauska ja hieman kömpelökin ori, jonka kanssa jokainen päivä on yhtä seikkailua. Ori on vikkelä kintuistaan, mutta on sille parit kerrat saatu makeasti nauraa, kun maa ei ole kavioiden alla pitänytkään tai jalat ovat menneet täysin solmuun. Monien kömmähdyksien jälkeen ori tuntui oppivan ehkä hitusen varovaisemmaksi ja erityisesti esteillä jättää ihan naurettavan ilmavaran, mutta kai se on parempi, kuin jatkuva turvalleen lentäminen.

Azazelilla ei ole mitään harjausta, kaviokoukkua tai varustamista vastaan, mutta se tuppaa tulemaan kärsimättömäksi, kun mitään jännittävämpää ei tapahdu. Ori kannattaakin sitoa kiinni kaikkialla, sillä se osaa kyllä pyöriä kuin lapset karusellissa, kun tilaisuus koittaa. Mitä taas pesemiseen tulee, Az osaa kyllä läträtä ja sitä on välillä vaikea raahata pesupaikalta - saati sitten järvestä pois. Taluttaessa ori kulkee nätisti perässä, eikä sinkoile sinne tänne, mutta utelias se kyllä on ja korvat liikkuvat jatkuvasti suuntaan tai toiseen. Ei Az asioita oikein säikykään, utelias se vain on ja saattaa parit äkkipysähdyksetkin tehdä, kun näki jotain paljon kiinnostavampaa kuin ainainen työnteko.

Ratsuna Azazael on toimiva ja nopea menopeli, mutta aiemmin todetun mukaan vielä hieman kömpelö. Orin hyppytekniikka kaipaa kovasti vielä hiomista, eikä se ole kovin omatoimien teiden kanssa. Hypätä Azazel kuitenkin osaa ja liikkuu eteenpäin hyvin. Jarrutkin toimivat moitteettomasti ja ori pitää työnteosta, minkä takia sen kanssa on aina ollut melko helppo ja kiva työskennellä. Maastossa Azazel tykkää hyöriä, mutta ei välttämättä ole sille paras ympäristö. Ori nimittäin kuumuu helposti ilman kentän aitojen rajoja ja tarvitsee vähintään pari rauhallista maastoilukaveria mukaan.

Uusissa paikoissa Az on kiva ja helppo hevonen. Ori ei nimittäin vierasta uusia hevosia, ääniä tai ihmisiä, vaikka uteliaisuutta kyllä löytyy. Suorituksetkaan eivät kärsi, vaikka hälinää olisi enemmänkin. Az on myös täydellinen matkustuskaveri hevosille, jotka eivät sovi trailerin kanssa yhteen, sillä se osaa pysyä rauhallisena ja rauhoittaa samalla myös kanssamatkustajia.

© Kasvattaja

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now